En något svagare konjunktur tycks leda till att det är svagt fallande bostadspriser även om inget dramatiskt är att vänta såvida inga särskilda speciella politiska beslut tas då det kan slå om fort beroende på hur det utformas. Överlag kan man säga att priserna stabiliserar sig över de kommande åren med en något vikande vinst för de som säljer men det finns bra tips på hur man får ut det mesta av sin bostad.

Tålamod kan komma att behövas, det går inte längre lika snabbt att avyttra villor och bostadsrätter och det har varit lite mer av köparens marknad en säljarens marknad senaste året. Det är svårt att veta hur framtiden ter sig men det brukar jämna ut sig.

Renoveringsobjekt är fortfarande eftertraktade, folk vill gärna skapa sin egen dröm, sitt eget eleganta hem eller hus alternativt vill de ha något färdigt koncept. Men ska du som säljer få ut det mesta så är det viktigt att göra i ordning i eget bo. Att ta in stylister eller företag som är bra på homestyling. Att sticka ut ur mängden lite när man säljer är bara bra och kan man låna eller hyra kreativa tillbehör så kan det löna sig. Renoverar du så håll dig till neutrala toner och låt hellre inredningen vara det som sticker ut. Den går ju alltid att ändra.

Tips till den som ska köpa är att verkligen ha allt klart med banken så att köpet kan gå igenom, gamla lånelöften är inte värt någonting.