Man kan ju tröttna på sina vigselringar efter att ha burit dem ett antal år. Släta vigselringar är klassiska, men man kanske tycker att det blir lite trist med detta enkla smycke dag ut och dag in. För en kvinna är det enkelt nog att lägga till andra smycken för att få variation, men det är inte många män som tycker att det känns bekvämt med flera ringar på olika finger.
Om man gemensamt kommer fram till att det är dags att göra något åt de gamla vigselringarna så får man ett ypperligt tillfälle att finna vacker design. Genom att byta material så kan man också få ny färg på sina vigselringar. Vigselringar av guld kan till exempel bytas ut mot titan eller platina för att ge ett nytt skimmer. Man kan också leka med designen och kanske skapa ett unikt mönster på ringens utsida.

 
För kvinnor kan det också vara roligt att byta ut ädelstenar. Om man tidigare haft en vigselring med vita diamanter så kanske det kan bli intressant med en annan färg på ädelstenarna. Med blå safirer eller gröna smaragder så kan man skapa livfulla vigselringar som inspirerar i vardagen.

 
Det kan ju vara så att det bara är en partner som tröttnat på vigselringarna. I detta fall kan man skapa en ny ring som matchar den som behålls. Det här är en rolig process som kan få ta lite tid. Vigselringar har man ju på sig varje dag och under många år så det är klart att man ska ta lite tid på sig då man vill byta ut vigselringar som upplevs som tråkiga.