Kurser eller konferenser som de också kallas för är populära tillställningar att ordna både hos privata och offentliga aktörer. I bland verkar det som att det där med konferenser ofta skapas bara för att man skall visa att det händer något i en organisation av privat eller offentlig karaktär. Den offentliga sektorn verkar ha en viss förkärlek för den typen av aktiviteter som präglas av mer som inte direkt kan mätas ifråga om syftet vad man vill uppnå. Det kan vara konferenser om värdegrund, det där ordet som egentligen inte betyder något alls men där föreläsarna kan ta bra betalt för att peppa kommunanställda i värdegrundsarbete. Oavsett vilket syfte är och hur meningsfullt det är så gynnar de i alla fall de som är föreläsare och de företag som levererar stolar och bord till det hela. Så en viss positiv verkan har det ju.